Rabarberpaj med smuldeg
Lättlagad rabarberpaj med smak av havre och kanel - en favorit i sommar! Plocka rabarbern direkt i trädgården och bjud på en härligt krispig rabarberpaj.Receptet gäller för 4 port
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1⁄2 msk potatismjöl
- 1 tsk malen kanel
- 4 msk strösocker
- 2 1⁄2 dl Kelda vaniljsås
Deg:
- 1 1⁄2 dl havregryn
- 1 1⁄2 dl vetemjöl
- 1⁄2 dl strösocker
- 125 g Svenskt Smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.Serveringsförslag:
Servera med lättvispad vaniljsås.
Från Arlas hemsida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar