tisdag 27 maj 2014

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Ingredienser


  • 100 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl havregryn

Fyllning:

  • 400 g späd rabarber (ca)
  • 0.5 l skivade jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 msk potatismjöl

Till servering:

  • lättvispad grädde

Gör så här


  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
  2. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
  3. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
  4. Grädda pajen på 225° i ca 15-20 minuter.
  5. Servera med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar